Kategórie
 
 
 
 
 

Jesenná prechádzka so psom

Krása vône napadaného lístia, zubaté slnko a čoraz kratšie dni, to všetko dodáva jeseni jej osobité čaro. Možno preto ani nečakáte na to, kým sa váš domáci miláčik bude pýtať na prechádzku a sami zoberiete vôdzku, aby ste sa vybrali spolu von.

Dlhé jesenné potulky

Jeseň hýri farbami, ktoré nás majú moc vylákať na túru s naším štvornohým spoločníkom po boku. Túra alebo aspoň dlhšia prechádzka v prírode sú zároveň výborným regeneračným a relaxačným prostriedkom pre vás a aj pre psa. Hoci sú dni čoraz kratšie a počasie prechádzke nie vždy praje, všetko sa dá jednoducho vyriešiť vhodným vybavením. Ak váš pes priveľmi daždivé a chladné počasie neobľubuje, pomôžu oblečenie alebo pláštenka pre psa. Dôležité je tiež dôkladné vysušenie psa uterákom po návrate domov.

Čím menej je vonku svetla, tým viac budete musieť na psa počas prechádzky dávať pozor. Pri zníženej viditeľnosti ho cyklisti a autá nemusia včas spozorovať. Riziko je o to väčšie, ak máte psa s tmavou srsťou. Postarajte sa preto o jeho bezpečie a zaobstarajte pre neho svetelný obojok alebo postroj s reflexnými pásmi.

Obdobie pĺznutia

V jesennom období psy menia tenšiu letnú srsť za hrubšiu zimnú. Pokiaľ nie ste majiteľom nepĺznuceho plemena, určite toto obdobie nemáte veľmi v obľube. Na urýchlenie pĺznutia odporúčame psa čo najviac vyčesávať kefou. To pomôže uvoľniť odumreté chlpy a premastiť srsť, čím sa zvyšuje jej odolnosť. Dobre urobíte, ak ho okúpete. Tým sa prebytočné chlpy uvoľnia a vypláchnu sa spolu s vodou. Nekúpte ho ale príliš často, aby nedochádzalo k nadmernému vysúšaniu pokožky, ktorému nezabráni ani kvalitná psia kozmetika. Pri nadmernom kúpaní navyše stráca srsť svoju ochrannú funkciu.

Plnohodnotná výživa

Kvalitné krmivo je dôležité po celý rok, no pri prechode do zimného obdobia sa na výživu psa obzvlášť zamerajte. Tak ako ľudia, aj psy potrebujú dostatočné množstvo vitamínov a minerálov pre správne fungovanie imunity. Vhodné výživové doplnky zabránia aj nadmernému pĺznutiu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia