Kategórie
 
 
 
 
 

Sezóna kliešťov začína. Ich výskyt netreba vôbec podceňovať. Pamätajte na to pri každej prechádzke lesom, či vo vysokej tráve. Chráňte nielen seba, ale aj vášho psa. U psov sa môže borelióza vyvinúť po uhryznutí kliešťom rovnako, ako je tomu u človeka. Príznaky akútneho stavu sú takmer totožné. Borelióza u psa sa prejavuje najmä vysokou horúčkou a bolesťami kĺbov. Bývajú tiež hmatateľné zväčšené lymfatické uzliny a pozorovať môžete komótnosť a únavu.  
Závažnejšie formy ochorenia môžu mať fatálne následky, dokonca končiace smrťou. Neriskujte ich a dajte na užitočné rady v nasledujúcich riadkoch.

 

 

 

Obliekanie nie je pre psa prirodzené, a preto to s ním netreba preháňať. Mal by sa obliekať len v nevyhnutnej miere do oblečenia, ktoré ho ochráni pred vplyvom počasia a zároveň mu zabezpečí dostatočnú mieru voľnosti.

 

Prvá noc šteniatka v jeho novom domove môže byť náročná. Pripravte sa na to, že sa zrejme nevyspíte. Všetko preň bude nové a neznáme. Navyše po prvýkrát nebude v kontakte so svojou psou rodinou, ktorá mu bude chýbať. Aby ste to spolu iste zvládli, máme pre vás niekoľko tipov, ktoré môžete (okrem varenia kávy), v túto noc urobiť.

 

Plánujete si do bytu priniesť mačku a nechcete, aby jej niečo chýbalo? Aby bolo spolunažívanie človeka a mačky čo najviac harmonické, je potrebné domácnosť na príchod štvornohého miláčika vopred pripraviť.

 

Krása vône napadaného lístia, zubaté slnko a čoraz kratšie dni, to všetko dodáva jeseni jej osobité čaro. Možno preto ani nečakáte na to, kým sa váš domáci miláčik bude pýtať na prechádzku a sami zoberiete vôdzku, aby ste sa vybrali spolu von.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia